Leak stereo is terug

Het legendarische Britse hifi-merk Leak terug is!
Na een onderbreking van vier decennia is Leak herrezen om retro-stijl, klassieke audio-engineering en geavanceerde technologie aan te bieden aan de hedendaagse muziekliefhebbers .

Rijk Brits erfgoed

Opgericht door Harold Joseph Leak in 1934, was Leak een Britse hifi-pionier in het midden van de 20e eeuw.

Iedereen die bekend is met het Point One-buizenversterkersbereik uit 1945 – opmerkelijk omdat het de eerste versterker was die 0,1 procent totale harmonische vervorming (en als zodanig genoemd) afleverde – of de Sandwich-luidsprekers – die een echte zuigerconusactie inluidden door polystyreenschuim tussen buitenste schil van stijve aluminiumfolie – zal voldoen aan de behoefte van het bedrijf aan innovatief design.

De technische uitmuntendheid van Leak was zo groot dat de Trough-Line uit 1957 nog steeds wordt beschouwd als een van de beste FM-tuners ooit gemaakt.

Helaas bezweek LEAK met de globalisering van een audiomarkt voor de druk van de internationale concurrentie, met lagere kosten en massaconsumentenproducten in de schijnbaar steeds groter wordende markt voor thuisaudio.

Na 20 jaar met pensioen te zijn gegaan en een leven vol audio-innovatie en prestatiebepalende producten, stierf Harold Joseph Leak helaas in augustus 1989.

In 1996 werd de fabriek van LEAK Downham Market helaas gesloopt, wat de weg vrijmaakte voor lokale ontwikkeling

Dit is een van de nieuwste producten .
aan de voor kant een usb ingang.
Afmetingen:  47,5 x 24,8 x 45 cm (lxbxd)
Gewicht:  6,9 kg
prijs zal tussen de 500 en 600 euro zitten.